bbq bestellen

Het beste BBQ-vlees

Koop BBQ-vlees online en laat het bij uw voordeur bezorgen, bij boerderijen en slagers in North Yorkshire.

Al het barbecuevlees is puur Brits – puur rundvlees van traditionele Britse rassen. Dus wat je ook kookt, of het nu gaat om gebraden vlees, barbecuebiefstuk, pulled pork of worst; Puur scharrelrundvlees uit Groot-BrittanniĆ« is magerder dan waar dan ook in Europa. Voor BBQ van topkwaliteit is North Yorkshire de plek om naartoe te gaan.

Voor heel goed bbq-vlees raad ik aan om vis te bestellen, omdat het gemakkelijker is om te kopen en je kunt vragen om specifieke delen voor speciale gelegenheden. Vis zoals kabeljauw en schelvis zijn gemakkelijk te verkrijgen, en je kunt om specifieke lever of zelfs wilde stukken vragen als je een heel groot, steaky stuk wilt. Voor veel mensen is kabeljauw een zomerse traktatie – we zijn er dol op geroosterd, gebakken of op zichzelf geserveerd! Vis zoals schelvis en kabeljauw kan worden gegrild (en inderdaad gebakken, geroosterd of gebakken) om een heerlijke zondagsbrunch te maken. Denk bij varkensvlees aan haggis en stroganoff – de klassieke Britse snitten die goed samengaan met pittige sauzen.

Enkele van mijn favoriete vlees voor BBQ-vlees zijn de korte ribben en de malse, kleine lendenen van de schouder, die alleen of als onderdeel van een braadstuk kunnen worden gekookt. Dat laatste is vooral lekker bij chili con carne saus, een combinatie die alles net die bijzondere smaak geeft. Als alternatief kan een steward worden meegenomen om kleur en textuur aan de ribben toe te voegen, maar je kunt de botten op hun plaats laten om ze een mooie knapperige textuur te geven.

Ik hou ook van Frans bbq-vlees, vooral de zeldzame haggis-hak. Ik vind het ongelooflijk dat zoiets ongecompliceerds zo lekker kan worden gemaakt.

Het belangrijkste deel van de hak is het vlees – en ik gebruik altijd magere biefstuk. Wrijf het geheel in met een bedruagsaus en laat het een nacht marineren, en de volgende dag gewoon in plakjes snijden en marineren. Laat de marinade een nacht staan om te ontwikkelen en de volgende ochtend heb je een biefstuk vol smaak in handen. Door ‘s nachts te marineren kunnen de sappen ook dieper in het vlees doordringen, waardoor de natuurlijke smaak en het aroma van het rundvlees naar voren komen.

Gerookte ribben zijn ook geweldig als bbq-vlees, met de rijke smaak en vochtige textuur die bij bijna elk BBQ-recept past. Er is ook goed nieuws voor varkensliefhebbers – hoewel ik niet echt om lever geef, geniet ik nog steeds van gerookte kalkoenribben! Gerookte kalkoen is ook erg mals en heel gemakkelijk te bereiden. Ik vind het meestal leuk om te beginnen met koken met het ribvlees en het te roken tot het ongeveer de helft gaar is, en ga dan verder met de andere delen.

Ten slotte zijn er enkele zeer specifieke stukken vlees die gegarandeerd elk gehemelte zullen plezieren. Ik heb er hier een paar genoemd, maar ik vermoed dat er nog veel meer zijn. Om er zeker van te zijn dat ik alle bodems heb afgedekt, koop ik altijd verschillende soorten slecht vlees op verschillende tijden van het jaar en probeer ze uit in de verschillende recepten die ik maak. Het beste bbq-vlees voor iedereen is eigenlijk het vlees dat ze op elk moment het meest eten!

Vind meer info: https://cooltomeatyou.nl/