Wat is Hospice Care precies?

Wat is Hospice Care precies?

Wat is xenia hospice-zorg precies? Hospice is de zorg voor een terminaal zieke patiënt die geen keuze meer heeft en in een hospice of verpleeghuis wil verblijven. De beslissing om voor dit soort zorg te kiezen, wordt meestal genomen door een arts die niet het gevoel heeft dat de patiënt nog een medische behandeling kan ondergaan en de patiënt in een eindstadium van de ziekte wil brengen. Meestal is dit een beslissing die door familieleden wordt genomen, omdat ze vinden dat de patiënt niets anders hoeft te doen en dat hospice de beste optie voor hen is.

Er zijn veel soorten hospice-zorg, een van die soorten is St. Jude's. Dit is een christelijke hospice-zorg waar het religieuze geloof van de patiënten in aanmerking wordt genomen en ze tijdens hun verblijf daar comfortabel worden gehouden. De medische behandeling is beperkt tot medicatie en alleen dialyse. Het doel van dit soort zorg is om de mensen die lijden te troosten en hen nog een laatste reden te geven om een goed leven te leiden.

Een andere vorm van hospice-zorg is die van PACE (Planning, Assessment en Therapy). Dit type programma is niet bedoeld om uw medicijn weg te nemen, maar om u de voorgeschreven medicijnen te geven om u te helpen met de pijn en het ongemak dat u voelt. PACE zal ook met de patiënt bespreken welke behandelingskuur ze moeten ondergaan. Deze programma's lijken erg op de medische behandelingen die u onder de zorg van de arts zou krijgen, maar de focus ligt niet op behandeling maar op comfort en het verlichten van symptomen.

Meer informatie op: Hospiceloket.nl